Loading...
previous arrow
next arrow
Slider

Program för Teknikdag 12 december

Välkommen till IFS Teknikdag 2018 den 12 december och i samband med Teknikdagen kommer ett extra årsmöte att hållas, dagordning finns nedan. Programmet  innehålller fyra intressanta föredrag. Additiv tillverkning och Internet of things kommer vara innehållet för eftermiddagen medan förmiddagen ägnas åt hydraulpumpar och oljor. Öppna nyheten för fler detaljer.

Läs mer

Årsmöte genomfört den 24 april

Årsmötet är genomfört på Volvo Construction Equipment, Torshälla, Eskilstuna. Det viktigaste beslutet som medlemmarna tog är att IFS kommer att avvecklas och en ny förening kommer att starta tillsammans med gamla HPF. 

Läs mer

Årsmöte 24 april, 2018

Årsmötet kommer att hållas tisdagen den 24 april på Volvo Construction Equipment utanför Eskilstuna. I samband med årsmötet kommer, förutom en rundvandring på VCE, föredrag att hållas om aktuella ämnen. Program och årsmöteshandlingar kommer senare men boka dagen redan nu. Dagordning hittas nedan under download attachments.  

Läs mer

IFS Teknikdag 2017

IFS Teknikdag 2017 är nu genomförd. Vi hade 6 intressanta föredrag om bland annat  autonom skogsmaskin, framtidens hydraulsystem och oljor. Nedan kan presentationerna laddas ned.

Läs mer

Årsmötet har genomförts

IFS årsmöte har nu genomförts i Skellefteå där Wipro Infrastructure Engineering AB stod som värd. I samband med årsmötet hölls intressanta fördrag av Wipro, Bosch Rexroth och Skogforsk. På årsmötet beslutades att föreningens adress flyttas från Bertil Andersson till Björn Löfgren. Vi vill också passa på att tacka Bertil för sitt gedigna arbete inom föreningen. Under eftermiddagen fick mötesdeltagarna se Wipros nya verksamhetsanpassade lokaler.

Läs mer

IFS medarrangör till SICFP'17 7-9 juni

IFS är medarrangör av ”15th Scandinavian International Conference on Fluid Power”, SICFP’17 som arrangeras i Linköping, 7-9 juni. Utöver att endast delta kan ni även hålla en presentation om ny teknik eller/och ha en utställningsmonter i anslutning till konferensen.   

Läs mer

Avslag på SIO ansökan

Energimyndigheten avslog IFS ansökan till ett innovationsprogram inom Eco-hydraulic. IFS har jobbat med denna ansökan länge och intensivt nu gäller det att bygga vidare på det vi byggt upp och lärt oss och söka andra projektpengar.

Läs mer

Medlemsmöte 2016-12-16 13-14

Medlemsmöte angående föreningsavgifter för 2017 skedde den 16 december klockan 13:00 via Skype/telefon. Protokoll kan ses via medlemslogin-sidan. 

Läs mer

SIO ansökan inlämnad

Uppdatering: Sju ansökningar kom in till Energimyndigheten varav tre valdes ut för en intervju. IFS ansökan med titeln ”Eco-Hydraulik” var en av dessa tre. Svar ska komma vecka 48. Nu har IFS:s projektgrupp lämnat in en ansökan till Energimyndigheten om en satsning på hydraulik i Sverige. Satsningen är på 12 år med 40 miljoner/år i stöd från Energimyndigheten och lika mycket från industrin. Till ansökan har en uppdaterad agenda ”Innovativ Grön...

Läs mer

IFS- årsmöte 28 april

IFS årsmöte gick av stapeln den den 28 april på Skogforsk i Uppsala. Största nyheten är att föreningen har fått ny ordförande i form av Björn Löfgren. Föreningen jobbar vidare med SIO-ansökan med samladkraft. 

Läs mer

IFS Teknikdag 2015 genomförd

IFS Teknikdag är nu genomförd. Det blev tillslut 50 personer som deltog. Underdagen genomfördes fem presentation från sex organisationer/företag med bra efterföljande diskussioner.

Läs mer

Projekt Innovativ Grön Hydraulik

IFS har tagit fram en strategisk agenda för svensk hydraulik industri och akademi. Öppna nyheten för att ladda hem och läsa agendan.

Läs mer

IFS Teknikdag 2015

Välkomna till IFS Teknikdag 2015 den 1 december på IFL Kämpasten, Sigtuna. Dagen kommer vara fylld med intressanta föredrag som kommer att behandla aktuella framtidsinriktade ämnen inom hydraulikområdet. Teknikdagen kommer erbjuda deltagarna ett forum för intressanta diskussioner och utbyte av erfarenheter.

Läs mer

Svenska hydraulikdagarna

Hydraulikdagarna arrangerades i Linköping den 16-17:e mars 2015. Den sjävklara mötesplatsen för alla aktörer inom svensk hydraulikindustri och aktörer. Om två år blir det motsvarande internationella variant av Hydraulikdagarna med ett stort fokus på den internationella utvecklingen inom hydraulik. 

Läs mer

Stora Hydraulik- och Pneumatikpris

Vinnare av IFS och Fluid Scandinavia Stora Hydraulik- och Pneumatikpris på 100 000:-, blev ett konstruktörsteam från Bosch Rexroth Mellansel.

Läs mer

MEDLEMSFÖRETAG


Client - image
Client - image
Client - image
Client - image
Client - image
Client - image
Client - image
Client - image
Client - image
Client - image
Client - image
Client - image
Client - image
Client - image
Client - image
Client - image
Client - image
Client - image
Client - image
Client - image
Client - image
Client - image
Client - image
Client - image
Client - image
Client - image
Client - image